Gitaarwereld

Klassiek gitaristen spreken altijd over de gitaarwereld. Afgelopen weekend kwam een deel daarvan naar Nederland.

Manuel Barrueco gaf een concert in  Zwolle en had een extra dagje ingepland voor een bezoek aan Amsterdam. Hij belde en vroeg of we zin hadden om samen te eten, hier voor de eeuwigheid vastgelegd door een passerende polaroid fotograaf.

Behalve Manuel, AsgerdurOtto en ondergetekende zit ook Marcin Poprawski aan tafel. Hij is de manager van de Poolse gitarist Lukasz Kuropaczewski, die bij Manuel Barrueco studeerde. Marcin was in Amsterdam om Lukasz te begeleiden die samen met twee collega’s een concert gaf in onze serie.

Voor aanvang van dat concert sprak ik met Alvaro Mendizabal een jonge enthousiasteling met ambitieuze plannen voor de gitaarwereld in het algemeen en het Koblenz Guitar Festival en de gitaristen die hij vertegenwoordigt in het bijzonder.

Nu ze zijn allemaal weer naar huis. en kan ik weer terug naar de echte wereld.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.