Duikelman

Mijnheer Gitaar houdt van lekker eten en soms moet daar geraspte kaas overheen. Zijn oude kaasmolentje had het begeven dus ging hij naar zijn voorheen favoriete winkel om een nieuw exemplaar aan te schaffen. Bij thuiskomst bleek het nieuwe molentje, ook met gebruikmaking van zeer veel kracht, nauwelijks kaas te malen.

‘Dat moet geruild’ dacht Mijnheer Gitaar maar daar dachten ze in zijn voorheen favoriete winkel heel anders over. Ze wilden graag zelf even malen om te kijken of het wel klopte wat hij beweerde. Dus of hij zo vriendelijk wilde zijn het molentje in de winkel achter te laten.

Alsof hij niet al veertig jaar kaas maalde. Alsof hij er niet al dertig jaar zijn kookspullen kocht. Alsof hij niks beters te doen had, dan klagen over een kaasmolentje. Maar hij deed het. Hij liet het molentje achter in zijn voorheen favoriete kookwinkel.

Thuis dacht hij ‘stik maar met je molentje. Mij een beetje als een kwajongen behandelen die hier de boel staat te belazeren’. Maar zijn nieuwsgierigheid won. En hij moest toch in de buurt zijn. Dus ging hij nog één keer naar zijn voorheen favoriete winkel.

Daar zeiden ze dat er met het molentje niks mis was. Dat ze het zelf hadden geprobeerd en het een prima molentje vonden. Wilde hij het molentje weer mee naar huis nemen of moesten zij het voor hem weggooien?

Nu wil Mijnheer Gitaar een Magimix en is hij op zoek naar een nieuwe favoriete winkel.

Comments

  1. Wilma says

    Beste Meneer en Mevrouw Gitaar
    Wij hadden precies hetzelfde met ons favoriete kaasmolentje, Het kreeg na 15 jaar trouwe dienst plotseling een barst. Voor het helemaal naar zijn grootje was, wilden we precies zo’n molentje kopen. Maar dat wordt niet meer gemaakt. Het nieuwe model van hetzelfde merk werkt echter voor geen METER! Nu hebben we het oude molentje maar weer ter hand genomen. Werkt met barst nog BETER!

Geef een reactie