Dat was dat

muzikale kring

Ongeveer een jaar geleden sprak Harm Ede Botje, voorzitter van de Kring, over de Groene -, de Kunst,- en de Literaire Kring:  maandagavonden met aandacht voor duurzaamheid, beeldende kunst en literatuur.

Hij had ook graag een Muzikale Kring gehad maar ‘dat (b)leek onmogelijk.’ Ik kon me dat niet voorstellen en zei ‘laat mij het maar proberen.’

populair avondje

Een jaar en zeven muzikale kringen later hebben een zanger, een bassist, een dirigent, een cellist, een zakelijk leider, een impresario en een pianiste over hun vak,  de liefde voor hun instrument en hun muzikale dromen verteld. De Muzikale Kring is, om in de woorden van Harm Ede Botje te blijven, een heel populair avondje geworden.

missie volbracht

Maar het organiseren van zo’n avondje heeft nogal wat voeten in de aarde en het leven is toch te kort en te mooi om niet je eigen – al dan niet muzikale – dromen na te jagen. Daarom, dank aan de gasten, dank aan de redactie Dominique en Corine en dank aan Clairy Polak. De missie is volbracht en het is tijd om het stokje over te dragen. Aan wie precies, is nog niet helemaal duidelijk. Maar Clairy blijft bij de Muzikale Kring betrokken en dat is maar goed ook, want misschien is het grootste deel van de populariteit, juist wel aan haar te danken.

Ik ga alleen nog maar spelen en schrijven. En heel af en toe iets organiseren …

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.