Esther Steenbergen


gitariste


Esther Steenbergen werkt als solist, in ensembles en als begeleider van zangers en instrumentalisten. Ze speelt met musici uit tal van stijlen en disciplines. Ze initieert en produceert en heeft een eigen trio waarmee ze op de grens van klassiek, jazz en folklore verkeert.


brede belangstelling


Esther Steenbergen heeft een brede belangstelling en als bijna vanzelfsprekend ontstaan daaruit programma’s, projecten en objecten, waarin het onderwerp of lijdend voorwerp nader wordt onderzocht, belicht en bekeken.  Dat klinkt natuurlijk verschrikkelijk  vaag. Maar binnenkort volgt hierover meer informatie.


blog


Op werk in uitvoering schrijft Esther over wat en waar ze speelt en wat daar allemaal bij komt kijken. Leuk voor de fans . Handig om te weten. Maar ze schrijft over meer dan gitaarspelen alleen. Daar komt misschien verwarring van. Maar ze kan het toch niet laten. De berichten worden regelmatig aangepast en opgeschoond.


produceert


Samen met gitaarbouwer Otto Vowinkel produceert Esther sinds 1998  Meesters op de gitaar, de internationale gitaarserie in het Concertgebouw. De vorige organisator hield er mee op. Het leek haar belangrijk dat de serie bleef bestaan en na het uitspreken van de woorden ‘dan doe ik het wel’ was ze behalve gitariste ook organisator. 

Samen met Dominique Citroen en Corine Haitjema en Clairy Polak is Esther in 2018 verantwoordelijk voor de Muzikale Kring, gesprekken met mensen uit de klassieke muziekpraktijk. Gevolg van een in een vlaag van verstandsverbijstering uitgesproken ‘laat mij dat maar doen.’

In 2019 begint Esther met Lust & Kikke, concerten voor mensen die net als zij, van muziek houden, een brede belangstelling hebben en wel in zijn voor een soort van feestje. Met eten en drinken, vaste rubrieken, wisselende gasten en een overkoepelend thema als paraplu voor een samenwerking die niet gebonden is aan genre, discipline of beroep.nieuwsbrief


Wie op de hoogte wil blijven van Esther’s concertagenda en de stand van zaken met betrekking tot haar projecten kan zich het beste abonneren op de nieuwsbrief.


bio


Esther Steenbergen studeerde hoofdvak klassiek gitaar bij Hubert Käppel aan de Musikhochschule Köln en Muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Ze volgde lessen bij de Tsjechische gitarist Pavel Steidl en masterclasses bij Manuel Barrueco en Leo Brouwer. 

Na het behalen van de eerste prijs op een groot internationaal concours en werd ze bevangen door twijfel over het bestaan als klassiek gitariste. Ze begaf zich, soms radeloos, dan weer met groot plezier, op tal van paden en zijwegen. Ze studeerde muziekwetenschap, kunstbeleid en management, produceerde radioprogramma’s en concertseries en werkte op een gegeven moment zelfs enige tijd op een arbeidsbureau voor musici. Daar, gezeten achter een groot bureau in een kantoorgebouw op het Mediapark, vroeg ze zich af waar ze in vredesnaam mee bezig was. Ze keerde op haar schreden terug en ontwikkelde zich tot een gitariste met een brede belangstelling die speelt, schrijft, initieert en produceert.

foto’s publiciteit
biografie Nederlands (pdf)
biografie Engels (pdf)
abonnement nieuwsbrief
contact


deze website


Mensen die er verstand van hebben, hebben het natuurlijk allang gezien: dit is een WordPress site. Het is thema is Atomic Blocks Theme  , een spiksplinternieuw thema n.a.v. de overstap naar  Gutenberg. Er moet nog van alles worden aangepast. De site is als het ware under construction. De site wordt naar alle tevredenheid gehost op Siteground. Mocht u een fout ontdekken, laat dat dan alstublieft weten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.