Esther Steenbergen


Wordt zowel in Nederland als daarbuiten erkend om haar originele benadering van het repertoire. Ze werkt als solist en als begeleider van zangers en instrumentalisten. Ze heeft een eigen trio waarmee ze op de grens van klassiek en jazz verkeert.


Produceert sinds 1998  Meesters op de gitaar, de internationale gitaarserie in het Concertgebouw. De vorige organisator hield er mee op. Het leek haar belangrijk dat de serie bleef bestaan en na het uitspreken van de woorden ‘dan doe ik het wel’ was ze behalve gitariste ook organisator.


Studeerde hoofdvak klassiek gitaar bij Hubert Käppel aan de Musikhochschule Köln en Muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Ze volgde lessen bij de Tsjechische gitarist Pavel Steidl en masterclasses bij Manuel Barrueco en Leo Brouwer.  Na het behalen van de eerste prijs op het internationale muziekconcours Maria Canals in Barcelona werd ze bevangen door twijfel over het bestaan als klassiek gitariste. Ze begaf zich, soms radeloos, dan weer met groot plezier, op tal van paden en zijwegen.


Studeerde muziekwetenschap, kunstbeleid en management, produceerde radioprogramma’s en werkte op een gegeven moment zelfs enige tijd op een arbeidsbureau voor musici. Gezeten achter een groot bureau in een kantoorgebouw op het Mediapark, vroeg ze zich af waar ze in vredesnaam mee bezig was. Ze keerde op haar schreden terug en ontwikkelde zich tot een veelzijdig gitariste met een brede belangstelling.


Nieuwsbrief

Wie op de hoogte wil blijven van Esther’s concertagenda en de stand van zaken met betrekking tot haar projecten kan zich het beste abonneren op de nieuwsbrief.

Blog

Op werk in uitvoering schrijft Esther over wat en waar ze speelt en wat daar allemaal bij komt kijken. Leuk voor de fans . Handig om te weten. Maar Esther schrijft niet over gitaarspelen alleen. Daar komt misschien verwarring van. Maar ze kan het toch niet laten. De berichten worden regelmatig aangepast en opgeschoond.

Deze website

Mensen die er verstand van hebben, hebben het natuurlijk allang gezien: dit is een WordPress site. Het is thema is Atomic Blocks Theme  , een spiksplinternieuw thema n.a.v. de overstap naar  Gutenberg. Er moet nog van alles worden aangepast. De site is als het ware under construction.
De site wordt naar alle tevredenheid gehost op Siteground.
Mocht u een fout ontdekken, laat dat dan alstublieft weten.

esther steenbergen guitarist

Praktisch

foto’s publiciteit
biografie Nederlands (pdf)
biografie Engels (pdf)
abonnement nieuwsbrief
contact

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.